2021-06-04 07:49:40• hírek • Szatmár.ro, Digi24

Új lendületet adhat az autópályaépítésnek az EU-tól érkező pénz

Az Országos Helyreállítási Terv végleges, leadott verziója szerint 434 kilométer autópálya is épülne az EU helyreállítási alapjából érkező összegből.


Persze most egyelőre senki ne örüljön korán, hiszen nem 434 kilométer összefüggő sztrádáról van szó, hanem összesen négy autópálya nyolc szakaszáról – igaz, az egyik valóban hosszú és összefüggő: 324 kilométer!


A tervek szerint igazán modern sztráda-részek épülnek, amelyeken 20 kilométerenként egy-egy elektromos autók töltésére alkalmas állomást is elhelyeznek.  


Lássuk tehát a 2026-ig megépítendő szakaszokat! A szatmáriakat leginkább az A3-as autópálya Magyarnádas és Vaskapu közöti szakasza érdekli: a 42 kilométeres pályának köszönhetően gyorsabban eljuthatunk majd Kolozsvárra.
 

Az A1-es autópályán Marzsina és Holgya között egy csupán 9 kilométeres szakaszt építenek ebből az összegből, az A8-as sztrádán pedig Marosvásárhely és Nyárádszereda között épül meg egy 25 kilométeres szakasz, illetve Leghin és Pascani között építenek egy 34 kilométeres szakaszt.
 

A leghosszabb sztrádaszakasz az A7-es vonalán, Ploiesti-Bodzavásár-Foksány-Bákó-Páskán vonalon épül, 324 kilométer hosszan.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: